Zedenzaken

Heeft u een advocaat nodig omdat u verdacht wordt van een zedendelict (de meest voorkomende zijn: verkrachting, ontucht, aanranding) en heeft u een uitnodiging ontvangen om te worden gehoord, de zogenoemde ontbiedingsbrief? Ga nooit alleen naar dit verhoor, maar neem altijd een advocaat mee. In de meeste gevallen wordt dit verhoor zowel per camera als per geluidsopname opgenomen. Uit ervaring weet ik dat de zedenrechercheurs diverse manieren hebben om u toch iets te laten bekennen wat u eigenlijk helemaal niet wilde of bedoelde. Daarnaast heeft Grebbe Advocatuur een ruime ervaring in het behandelen van zedenzaken, waardoor u er nooit alleen voor staat. Met Grebbe Advocatuur heeft u een ervaren en zeer deskundige advocaat die u bijstaat hetgeen voor u positief zal uitpakken.

Zwijgrecht

Bij zedenzaken dient u zich altijd op uw zwijgrecht te beroepen totdat u een advocaat heeft gesproken. U zult dan samen met uw advocaat een strategie bepalen maar praat nooit zonder advocaat met de politie over de verdenking!!

Een zedenzaak kan vergaande gevolgen hebben. Niet alleen voor het slachtoffer maar juist ook voor een verdachte. Vaak is een verdachte al bestempeld als zedendelinquent voordat er überhaupt een rechter een uitspraak heeft gedaan. Dit kan niet alleen negatieve gevolgen hebben voor de gemoedstoestand van de verdachte maar ook op bijvoorbeeld zijn/haar werk en relaties. Indien u wordt veroordeeld dan heeft dit vergaande gevolgen voor uw documentatie, ook wel strafblad genoemd. Het is daarna bijvoorbeeld lastiger om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te krijgen. Het is van groot belang dat u vroegtijdig (het liefst voor het eerste verhoor) een advocaat inschakelt om u zo goed mogelijk te beschermen.

Mijn advies

Bent u als aangehouden, gedetineerd of gedagvaard? Of bent u uitgenodigd voor verhoor? Dan kunt u zelf of uw via familie contact met mij opnemen. Ik zorg ervoor dat ik u zo goed mogelijk voorbereid op uw verhoor. Bent u gedetineerd? Dan wordt u regelmatig door mij bezocht en geïnformeerd over uw dossier en de te hanteren strategie. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over wat ik voor u kan betekenen op het gebied van zedenzaken?
Neem direct vrijblijvend contact op