Bescherm uw intellectueel eigendomsrecht

Heeft u een conflict over een handels- of domeinnaam? Heeft u problemen met een geregistreerd merk? Of wilt u een goed idee omzetten tot een succesvol product of dienst, maar wilt u dat het ook juridisch goed uitgewerkt wordt? Ik kan u adviseren binnen het intellectueel eigendomsrecht.

Gebieden binnen het intellectueel eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht is een verzamelnaam van een aantal rechten, zoals domeinnaamrecht, merkenrecht, handelsnamenrecht, octrooirecht, auteursrecht, tekeningen- en modellenrecht, halfgeleidersrecht, naburige rechten en kwekersrecht. Hieronder behandel ik een aantal rechten en waarin ik u kan helpen.

Domeinnaamrecht
Dit is het recht op domeinnamen op het internet. Een veel voorkomend probleem is het geval dat een domeinnaam geregistreerd is en veel op een ander domeinnaam lijkt. Heeft u zo’n probleem? Neem dan contact met mij op. Na een kort onderzoek kan ik u precies vertellen wat uw opties zijn, zoals het starten van een kort geding of een arbitrageprocedure.

Merkenrecht
Het merkenrecht is het alleenrecht op het voeren van een bepaald merk. Merkhouders hechten groot belang aan (de handhaving van) hun woord- en / of beeldmerk. En dat is natuurlijk terecht. Zij willen immers voorkomen dat hun merk verwatert of dat er afbreuk wordt gedaan aan de reputatie ervan. Maar de rechten van merkhouders zijn onbeperkt. In de wet- en regelgeving en in de rechtspraak zijn beperkingen geformuleerd, waardoor de macht van merkhouders toch enigzins begrensd is. Ervaart u problemen met een geregistreerd merk? Of heeft u als merkhouder een conflict? Dan adviseer ik u graag over de te nemen vervolgstappen.

Handelsnamenrecht
Het handelsnamenrecht staat voor het verbod op het voeren van een jongere handelsnaam die veel overeenkomst met een reeds bestaande handelsnaam. Conflicten over handelsnamen komen vaak voor. Logisch, want handelsnamen die te veel op elkaar lijken, zorgen voor verwarring bij toeleveranciers en afnemers. Ondernemers hechten dan ook veel belang aan de handhaving van hun handelsnaam. Heeft u problemen met een handelsnaam? Of wilt u advies over een te voeren handelsnaam? Neem contact met mij op.

Octrooirecht
Octrooirecht of patentrecht is het exclusieve,maar tijdelijke, recht om een uitvinding uit te baten. Het voorkomt dat een ander met de uitvinding aan de haal gaat. De uitvinding moet een technisch probleem verhelpen en in de industrie toegepast kunnen worden. In ruil voor een octrooi dient de uitvinding openbaar gemaakt te worden. Wilt u uw uitvinding juridisch goed beschermen? Dan sta ik u graag bij.

Auteursrecht
Auteursrecht is het exclusieve exploitatierecht van de maker van een werk, zoals letterkunde, software en kunst. Ook het portret- en beeldrecht zijn hierin geregeld. Daarnaast kan ook het stramien van een producten- of dienstenlijn als format auteursrechtelijke bescherming hebben en dus een versterking zijn van uw intellectuele rechten naast bijvoorbeeld uw merk- of handelsnaam. Echter, hier gelden wel enkele criteria voor. Wilt u meer weten over auteursrecht? Neem dan con tact met mij op.

Problemen op het gebied van intellectueel eigendomsrecht?

Heeft u problemen op het gebied van intellectueel eigendomsrecht en wilt u graag hulp? Als deskundig en zeer gedreven advocaat sta ik u bij Bel 0317-740 249, of Neem direct contact op!